O mea e fai mai ai foma'i mata ma tagata fa'atau e uiga i tioata fa'afeso'ota'i a Hubble

Ina ua ou asiasi atu ia Warby Parker i nai masina talu ai, ua lua ma le afa tausaga talu mai laʻu suʻega mata mulimuli. Na ou iloa o laʻu talavai fou o le a matua ese lava mai le tioata faʻafesoʻotaʻi sa ou ofuina. Ae ou te le iloa lena mea Atonu na sese o'u mata tioata.
I le taimi o la'u taimi, sa talosaga mai le foma'i mata e vaai le afifi o la'u fesootaiga o loo i ai nei ina ia tusi ai se talavai fou mo a'u. Sa ou aumaia le tamai afifi lanumoana mai la'u ato ma sa ia fesili mai, "O se Hubble lena?"Sa foliga popole.

tioata fa'afeso'ota'i

tioata fa'afeso'ota'i
Na ou fai atu ia te ia o le Hubble samples na o le pau lea o tioata na ou ofuina e leʻi mago oʻu mata seia oo i le aoauli. Ou te fiafia foi i le faigofie o le lafoina i loʻu fale mautotogi.
Na foliga mai na faateia o ia. Na ia taʻu mai ia te aʻu na te le fautuaina Hubble i ana gasegase, ma taʻua tioata ua tuai ma faitioina le faagasologa o le faamaoniga a le kamupani. Ae ui i lea, na ia tuuina mai ia te au ma le musua se talavai.
Na ou auina atu ia Hubble la'u talavai fou, ae o popolega o le foma'i mata o lo'o o'o mai pea ia te a'u. E le'i i ai lava ni fa'afitauli o le mata, ae masalo o Hubble e fai sina fa'aletonu. O lea na ou filifili ai e fai ni su'esu'ega ma saili se manatu lona lua.
Faʻatūina i le 2016, Hubble vaʻavaʻai tioata faʻafesoʻotaʻi i tagata faʻatau mo le tusa ma le $ 1 i le aso. Ua siitia e le kamupani le $ 70 miliona mai le au teu tupe i le tau o le $ 246 miliona, e tusa ai ma le PitchBook.
I luga o le initaneti, na ou maua ai fomaʻi o faitioina faiga ma metotia a Hubble.Dr.Ryan Corte o Northlake Eye i Charlotte, NC o se tasi oi latou. Na ia faʻataʻitaʻiina se faʻataʻitaʻiga saoloto a Hubble ia Fepuari 2018, ae fai mai e le mafai ona ia ofuina mo le silia ma le aso.
O manatu autu a Corte e matua tutusa lava ma le le mautonu o laʻu fomaʻi mata - mea tuai, faʻamaonia auala faʻamaonia, ma atugaluga e uiga i le saogalemu o le maʻi. igoa malie ma sexy marketing campaign,” na ia tusia.
E popole Colter ona o Hubble o loʻo faia ni ala pupuu ae le o le faʻamuamua o le soifua maloloina o mata o tagata mamaʻi. tulaga lelei atoatoa o le olaga.”
E le na'o Colt. Ua faitioina e le American Optometric Association (AOA) ia Hubble mo le suiina o tioata lautele i faʻamatalaga patino e le faʻatatau i tulaga e pei o le astigmatism, mata mago poʻo le lapopoa o le kone.
"O tioata faʻafesoʻotaʻi e le o se fofo," o le tala lea a Dr. Barbara Horn, le peresitene o le AOA."E foliga mai e talitonu Hubble e mafai e latou tioata ona faia, ma e matua le mafai lava."
O lipoti i lomiga e pei o le New York Times ma le Quartz na faitioina le auala e faamaonia ai e Hubble talavai, faapea foi ma mea tuai na faaaoga e fai ai tioata. Na faaaoga e Hubble le methafilcon A, o se mea na faaaogaina talu mai le 1986.
E tele felafolafoaiga pe o mea tuai o loʻo faʻaogaina e Hubble mo tioata e matua maualalo lava nai lo mea fou.
I se faʻamatalaga i le Business Insider, na taʻua ai e Hubble e leai se faʻamaoniga o tioata fou, e faʻatagaina ai le tele o le okesene i totonu o mata, e sili atu le faʻalelei pe sili atu ona lelei.
Ae ou te mafaufau pe i ai ni lamatiaga ogaoga pe umi se taimi mai le faʻaaogaina o mea tioata tuai, pe sili atu o se mea e fiafia i ai le tagata lava ia, e pei o le filifilia i le va o le iPhone fou ma le lua tausaga le matua e aoga lelei.
Na ou talanoa i fomaʻi e toʻafa ma e leai se tasi oi latou na fautuaina Hubble. Fai mai latou o mea tioata ua tuai ma o loʻo faʻatautaia e le kamupani le lamatiaga o le faʻatau atu o fesoʻotaʻiga sese i tagata gasegase.
Na ou toe iloiloina foi le sili atu ma le 100 faitioga e uiga ia Hubble na auina atu i le Federal Trade Commission (FTC).
I le faaiuga, sa ou talanoa ma tagata e toafitu, o le toatele oi latou na taofia le faaaogaina o Hubble ona ua latou maua nei fesootaiga le lelei.
O Dr. Alan Wegner, o Richards ma Wegner optometrists i Liberty, Missouri, na ia fai mai na te le faaaogaina Hubble ona o tekinolosi ua tuai.” E le o atu tagata e faatau ni telefoni feaveai tuai,” o lana tala lea.
Ina ua tuu e Corte, o se fomaʻi mata i Karolaina i Matu, ona tagata mamaʻi i tioata faʻafesoʻotaʻi, na te faʻamautinoa o loʻo taulaʻi lelei tioata i o latou mata, saʻo le piʻo, saʻo le lautele, saʻo le diopter, ma faʻalelei tagata mamaʻi. e le lelei le tino, e mafai ona fa'ase'e solo ma na'o le fa'alavelave," o le tala lea a Colter.
Peitaʻi, e mafai ona tulaʻi mai faafitauli matuiā pe a sui se tagata maʻi i se tioata e lē mafai ona ofi e se isi fomaʻi.
Afai e fufusi tele le tioata, e mafai ona oʻo atu ai i faʻalavelave mai le hypoxia mai le ata o loimata i le mata, o le tala lea a Corte. O le tele o fomaʻi na ou talanoa i ai o loʻo popole ona o tioata a Hubble e le lava le okesene e alu i totonu o mata.
Ua ou iloa o le okesene e taua mo le soifua maloloina o mata. O le retina o se tasi o aano o loʻo i ai le maualuga o le okesene i totonu o le tino o le tagata. I le 13 tausaga sa ou faia ai tioata faʻafesoʻotaʻi, ou te leʻi iloa lava o le a "manava" oʻu mata.
O feso'ota'iga ta'itasi o lo'o i ai le fua faatatau o le Oxygen Transmission Rate (OP) po'o le Transmission Rate level (Dk). O le maualuga o le numera, o le tele o le okesene e ulu atu i le mata.Oxygen e le gata ina fa'alelei mata i taimi uma e te ofuina ai, ae e fesoasoani fo'i e teu ai lau mata maloloina i le aluga o taimi.
Dr. Katie Miller o le Envision Eye Care i Rehoboth Beach, Delaware, fai mai na te le ofuina ni tioata a Hubble ona o mea e le lava le okesene i mata.
Ina ia fa'amaonia talavai, e vala'au e Hubble foma'i a tagata fa'atau e ala i fe'au fa'autometi. I lalo o le FTC "Contact Lens Rule," e tatau i tagata fa'atau oloa ona tu'uina atu i foma'i le 8 itula pisinisi e tali atu ai i fa'atagaga o talavai. 'E saoloto e fa'auma le talavai.
Ua maua e le FTC faitioga e 109 e uiga ia Hubble ma ana faiga. O le faitioga sili ona taatele o le leai o se avanoa o fomaʻi e tali ai leo "robot" ma le "le malamalama" mai Hubble, pe leʻi faʻatagaina i latou e faʻamaonia, ae latou na iloa mulimuli ane o latou gasegase na maua lava ata o Hubble.
Na taʻua e Hubble i se faʻamatalaga o loʻo faʻaaogaina feʻau otometi "i se vaega e puipuia ai sui faʻamaonia mai le le iloa o faʻamatalaga e manaʻomia e le Contact Lens Rule e fesoʻotaʻi atu i tagata tausi mata."
Fai mai le peresitene o le AOA, Horne, o le telefoni feaveai a Hubble e faigata ona malamalama, ma o nisi o fomaʻi e le mafai ona faʻalogo i igoa o tagata maʻi poʻo aso fanau. O loʻo galue le AOA i se pili e faʻasa ai le robocalls, o lana tala lea.
Talu mai le 2017, ua maua e le AOA 176 faʻasea fomaʻi e uiga i faʻamaoniga telefoni, 58 pasene e fesoʻotaʻi ma Hubble, e tusa ai ma se faʻamatalaga na auina atu e le AOA i le FTC.
Fai mai fomai na ou talanoa i ai latou te lei mauaina lava se fesootaiga mai ia Hubble e faamaonia ai le talavai a se ma'i.

tioata fa'afeso'ota'i

tioata fa'afeso'ota'i
O Dr. Jason Kaminski o le Vision Source Longmont, Colorado, na ia failaina se tagi i le FTC. Na ia musu e fai se faamatalaga e uiga i le faasea, ae na ia faapea mai i se tasi taimi, na suia ai e Hubble i tioata faapitoa ma mea na ia faatonuina mo gasegase. na fa'atagaina le tioata Hubble, ae na maua lava e ana gasegase.
Sa i ai foi se aafiaga faapena ia Horn. Sa ia faapipiiina se tagata ma'i i se tioata faapitoa astigmatism. I ni nai vaiaso mulimuli ane, na toe foi atu ai le tagata ma'i i le ofisa o Horn, ua le mautonu ona o lana vaai mata.
“Na ia faatonuina Hubble, ma na avatu e Hubble ana tioata e tutusa lelei lava ma ana talavai,” o le tala lea a Horn.
E ui e mafai e nisi tagata fa'atau a le Hubble ona maua talavai ua mae'a le aoga, ae o isi na fa'alavelaveina auaunaga ina ua le fa'amaonia a latou talavai.
Ou te leʻi vaʻai i se fomaʻi mata talu mai Aokuso 2016, ae ina ua maeʻa laʻu talavai i le 2018, na ou mauaina se fesoʻotaʻiga Hubble mo le toeitiiti atoa le tausaga. Na taʻu mai e Hubble ia te aʻu na toe faʻamaonia laʻu talavai ia Tesema 2018, e ui lava na taʻu mai e le ofisa o loʻu fomaʻi e leai se faamaumauga o lena faatagaga.
Fai mai Wade Michael, le fa'ailoga fa'atauva'a o le fa'atusatusaina o le fa'atauga a Hubble ia Harry ma Casper, na ia maua ai le matagofie ma le matagofie o le maketi a Hubble.
E mafai e Michael ona ofuina lelei lana tioata muamua Acuvue Oasys i vaiaso ta'ilua mai le 6am i le 11pm, ae le o Hubble mo se taimi umi.
“Na ou matauina sa ou taumafai e tuu i o’u mata i le tuai e mafai ai ae ou te lei alu i le galuega,” o le tala lea a Mikaele.“E oo atu i le lima pe ono i le afiafi, ua matua mago lava.”
Na faatonuina e lana fomaʻi fou le One Day Acuvue Moist, lea na fai mai Michael o le eseesega "i le ao ma le po." O le uuina o laʻu tioata i le taimi nei, e pei o le vai.E mafai ona e iloa e matua vaivai lava ma sili ona susu, o se eseesega tele ma Hubble.
Ina ua faatoa saini Feller mo Hubble, na ia fai mai na ia manatu o le a sili atu ona faigofie ma taugofie.
O ana ata muamua na tumau i le aso atoa, mai le 9am i le 10pm. Ae na ia fai mai na o le Hubble e na o le 3pm na tumau pea le pueina o ata i le afiafi"E tatau lava ona ou ave i fafo aua e mago oʻu mata ma e le lelei," o le tala lea a Feller. Na ia fufuina. i se vaifofo masima ina ia sili atu ona gafatia.
Ina ua sau o ia i le fale mai se taavale umi, sa ia fai mai ua le mafai ona aveese ia tioata sa'o ma ua mumu ona mata ma ua ita.” Sa lagona le leaga.Na lagona e pei sa i ai se fesootaiga iina.O lea ua pei a’u ua te’i i le taimi nei.”
Na alu o ia i le foma’i mata i le aso na soso’o ai, ma su’esu’e e foma’i e to’alua ona mata ae le’i maua se mea e fa’afeso’ota’i ai. Na ta’u atu e le ali’i foma’i ia te ia, atonu na pa’u ese le mea fa’afeso’ota’i ma valu lona mata.
Na tia'i ese e Feller le vaega na totoe o ana ata o le Hubble. "Ina ua uma lena, sa le mafai ona ou toe tuu i ou mata," o lana tala lea.
Mo le tolu masina, na matauina ai e Eric van der Grieft ua amata ona mago lana vaai mamao a Hubble. Ona momomo ai lea o ona mata.
“Ua faasolo ina leaga ma leaga i ou mata,” o le tala lea a Vandergrift. Na te ofuina e le aunoa i aso uma.” Ou te ave i fafo a o lei uma le aso ona e mago.”
Sa i ai se faaletonu ia te ia i le aumaia o ana fesootaiga i se tasi po, ae na te lei iloaina se manua i lona mata taumatau seia oo i le taeao. Na alu o ia i se faafiafiaga musika ma se vaega o le vaʻai vaʻaia ma taʻua Hubble i se tweet.
“O se vaega o lena mea e pule lava au,” o le tala lea a Vandergrift.Fai mai a ia, o le aafiaga atoa na mafua ai ona ia manatu mamafa i lona soifua maloloina.
I le faʻaaogaina o Hubble, e masani lava ona ou maua ni nai tausaga lelei ma nai mea leaga. Ou te le ofuina i aso uma, ae masani ona fesuiaʻi i le va o mata tioata ma fesoʻotaʻiga i totonu o le vaiaso. ua sili atu ona fai matatioata nai lo le masani talu ona ou tusia lenei pou.


Taimi meli: Apr-02-2022