E fa'amaonia e le FDA le tioata fa'afeso'ota'i muamua e togafitia ai allergies ma mata mageso

O Jessica o se tusitala o tala fou o le soifua maloloina e manaʻo e fesoasoani i tagata ia nofouta e uiga i lo latou soifua maloloina. Na amata mai i Midwest, na ia suʻesuʻeina lipoti suʻesuʻe i le Missouri School of Journalism ma o loʻo nofo nei i Niu Ioka.
O allergies e mafai ona mafua ai le mageso, vai, ma le mumu o mata, ae o se ituaiga fou o tioata faʻafesoʻotaʻi e mafai ona maua ai se mapusaga. Na taʻua e Johnson & Johnson i le Aso Lulu na faʻamaonia e le US Food and Drug Administration le Acuvue Theravision ma le Ketotifen - o tioata muamua e tuʻuina saʻo se vailaʻau. i le mata.
O le Ketotifen ose vaila'au fa'ama'i e masani ona fa'aoga e togafitia ai mata tiga e mafua mai ile conjunctivitis fa'ama'i, ae o i latou e fa'afeso'ota'i e ono a'afia tele i poleni po'o isi mea fa'aita e ono fa'aoso ai mata ma mafua ai Itula o le fa'anoanoa.

Nofoaga Sili e Fa'atau ai Feso'ota'iga ile Initaneti

Nofoaga Sili e Fa'atau ai Feso'ota'iga ile Initaneti
O tioata fa'afeso'ota'i fou, lea e fa'aaoga i aso uma ma lafoa'i pe a uma ona fa'aaoga e tasi, e tu'ufa'atasia ai le mana fa'asa'o o mata fa'afeso'ota'i masani fa'atasi ai ma fa'amanuiaga fa'amata'u o mata e o'o atu i le 12 itula, fai mai a latou fai. ia talafeagai mo nisi tagata e maua i le astigmatism, e le talafeagai foi mo tagata e mumu mata.
E tusa ai ma le upegatafa'ilagi a le Acuvue, o tioata fa'afeso'ota'i e galue e ala i le tu'uina atu o le 50 pasene o vaila'au mo le 15 minute muamua pe a uma ona tu'uina e le tagata fa'aoga, ma o tioata ta'itasi o le a fa'aauau pea ona tu'uina atu vaila'au mo le isi lima itula, ma le aso e muta ai le 12 itula. ( Fa'asa'oga va'ai e tumau pe a e iai).
I faʻaiʻuga o faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻi e lua na lomia i le Journal of Cornea, o le faʻaalia o fualaau faʻasaina na maua ai se eseesega "fuainumera ma falemaʻi" i faʻamaʻi faʻamaʻi i faʻataʻitaʻiga uma e lua.
O aʻafiaga e ono aʻafia ai le Acuvue Theravision ma le ketotifen, e aofia ai le ita o mata ma le tiga o mata, na tupu i lalo ifo o le 2 pasene o mata togafitia, e tusa ai ma Johnson & Johnson.
Fai mai Johnson & Johnson, o tioata Acuvue, o tioata fa'afeso'ota'i muamua lea i le lalolagi e fa'atau ai vaila'au fa'asaina.

Nofoaga Sili e Fa'atau ai Feso'ota'iga ile Initaneti

Feso'ota'iga Sili Mo Astigmatism
O faʻamatalaga o loʻo i totonu o lenei tusiga e mo naʻo aʻoaʻoga ma faʻamatalaga faʻamatalaga ma e le o faʻamoemoeina o se soifua maloloina poʻo se fautuaga faʻafomaʻi. Faʻafesoʻotaʻi i taimi uma se fomaʻi poʻo se isi tausi soifua maloloina agavaa mo soʻo se fesili e te ono iai e uiga i lou tulaga soifua maloloina poʻo sini faʻalesoifua maloloina.


Taimi meli: Iuni-23-2022