O le Mojo Vision e faʻatumu ana tioata faʻafesoʻotaʻi i faʻaaliga AR, gaosiga ma tekinolosi uaea

O Stephen Shankland o se tusitala mo le CNET talu mai le 1998, e aofia ai suʻesuʻega, microprocessors, ata faʻafuainumera, quantum computing, supercomputers, drone delivery, ma isi tekonolosi fou. E i ai sona nofoaga vaivai mo vaega masani ma fesoʻotaʻiga I / O. O lana tala fou muamua. e uiga i le pusi fati leitio.
O faʻaaliga Sci-fi o loʻo faʻaogaina totonugalemu. I le Aso Lua, o le amataga o le Mojo Vision na faʻamatalaina lona alualu i luma i luga o faʻaaliga laiti AR o loʻo faʻapipiʻiina i tioata faʻafesoʻotaʻi, tuʻuina atu se vaega o faʻamatalaga numera o loʻo ufiufi i luga o mea o loʻo vaʻaia i le lalolagi moni.

lanu mumu alofa fa'afeso'ota'i tioata

lanu mumu alofa fa'afeso'ota'i tioata
I le fatu o Mojo Lens o loʻo i ai se faʻaaliga hexagonal e itiiti ifo i le afa milimita le lautele, ma pika lanu meamata taʻitasi e na o le kuata le lautele o le toto mumu. vaega tutotonu o le retina.
O le tioata o loʻo faʻapipiʻiina i mea faʻaeletonika, e aofia ai se mea puʻe ata e puʻeina ai le lalolagi i fafo. O meataalo komepiuta e faʻatautaia ata, faʻaalia faʻaaliga, ma fesoʻotaʻi faʻatasi ma masini fafo e pei o telefoni feaveaʻi. ose maa e fa'aola e leai se mea i le po, e pei o se uati atamai.
“Ua toeitiiti lava uma.E matua latalata lava, "o le tala lea a le Ofisa Sili Tekonolosi Mike Wiemer, faʻamatalaina le mamanu i le koneferenisi o le Hot Chips processor. Ua pasia e le faʻataʻitaʻiga suʻega oona, ma o loʻo faʻamoemoe Mojo e maua se faʻataʻitaʻiga atoatoa i lenei tausaga.
O le fuafuaga a Mojo o le alu i tua atu o ulu ulu e pei o le HoloLens a Microsoft, lea ua amata ona faʻaaogaina AR. Afai e manuia, e mafai e Mojo Lens ona fesoasoani i tagata e iai faʻafitauli o le vaʻai, mo se faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻavasegaina o mataʻitusi i tusitusiga poʻo le faʻaalia atili o pito pito. fesoasoani i tagata ta'a'alo e va'ai pe o le a le mamao na latou tietie uila ai po'o le saoasaoa o le tata o latou fatu e aunoa ma le siakiina o isi mea faigaluega.
AR, puupuu mo Augmented Reality, o se tekinolosi mamana e mafai ona faʻaogaina le atamai faʻatusatusa i tioata, smartphones ma isi masini. , ae ui i lea, o le AR e tele lava ina faʻatapulaʻaina i faʻafiafiaga, e pei o le faʻaalia o ata tifaga i luga o le telefoni feaveaʻi vaʻaia o le lalolagi moni.
O le mamanu a le Mojo Lens mo tioata faʻafesoʻotaʻi AR e aofia ai se mama o mea faʻaeletoroni, e aofia ai se tamaʻi mea pueata, faʻaaliga, gaioiga, siaki mata, uta uaea, ma se fesoʻotaʻiga leitio i le lalolagi i fafo.
Mojo Vision o loʻo i ai pea se auala umi e alu ai aʻo leʻi oʻo ona tioata i fata. E tatau i le masini ona pasia le suʻesuʻega faʻatonutonu ma faʻatoʻilaloina le faʻalavelave faʻaagafesootai. .
“O le taliaina o agafesootai o le a faigata ona faatoilaloina ona e toetoe lava a le vaaia e le le malamalama,” o le tala lea a Moor Insights & Strategy suʻesuʻe Anshel Sag.
Ae o tioata faʻafesoʻotaʻi e le faʻafefeteina e sili atu nai lo lapopoa AR headsets, fai mai Wiemer: "O se luʻitau le faʻaitiitiga o nei mea ina ia talia lautele."
O le isi luitau o le ola o le maa. Fai mai Wiemer e manao o ia e vave oo i le itula e tasi le umi, ae na faamanino e le kamupani ina ua maeʻa le talanoaga o le fuafuaga e mo le lua itula le umi o le ola ma o tioata faʻafesoʻotaʻi na fuafua e faʻapipiʻi atoa. Fai mai le kamupani e masani lava ona faʻaaogaina e tagata tioata faʻafesoʻotaʻi mo sina taimi puʻupuʻu i le taimi, o le a sili atu le umi o le ola o le maa. , ona toe faʻaleleia lea i le po," o le tala lea a le kamupani.
O le mea moni, o se lala o le kamupani matua a Google Alphabet, na taumafai e fai se tioata faʻafesoʻotaʻi e mafai ona mataʻituina le maualuga o le suka o le toto, ae na iu lava ina lafoaia le poloketi. O se oloa e latalata atu ia Mojo o le Google's 2014 pateni mo se mea pueata e le vaaia, ae o le kamupani e leʻi tatalaina. so'o se tasi.O le isi tauvaga o tioata eMacula AR a Innovega ma fa'aoga tioata fa'afeso'ota'i.
O se vaega autu o le Mojo Lens o lona tekonolosi mataʻituina, lea e mataʻituina ai au mata ma fetuutuunai le ata e tusa ai. , nai lo le faitauina o se manoa umi o tusitusiga, o le a na ona e vaʻai atu i poloka o tusitusiga o loʻo gaoioi ma ou mata.
O tekonolosi mata'i mata a Mojo e fa'aogaina ai le televave ma le gyroscope tekinolosi mai le telefoni feavea'i.
O le fa'aaliga tioata fa'afeso'ota'i AR a Mojo Vision e itiiti ifo i le afa millimita le lautele, ae o mea fa'aeletonika fa'atasi e fa'aopoopo i le tele o le vaega.
E fa'alagolago le Mojo Lens i masini i fafo e ta'ua o mea fa'aoga e fa'agaoioia ma pulea ata ma tu'uina atu le fa'aoga fa'aoga.

0010023723139226_b
O fa'aaliga ma masini e le fa'alavelaveina lau va'aiga moni.” E le mafai ona e va'ai i le fa'aaliga.E leai se aafiaga i le auala e te vaʻai ai i le lalolagi moni, "o le tala lea a Wimmer." E mafai ona e faitau i se tusi pe matamata i se ata tifaga ma ou mata moe.
E na'o le ata e fa'apipi'i e se masini ata i luga o le ogatotonu o lau mata, ae o le ata o lo'o noatia i lau va'aiga fesuisuia'i o le lalolagi moni ma suia a'o e toe va'ai." iina,” o le tala lea a Wiemer."E te lagona ai e pei o le tapoleni e le gata."
O le amataga na filifilia tioata faʻafesoʻotaʻi e avea ma ana tekonolosi faʻaalia AR ona o le 150 miliona tagata i le salafa o le lalolagi ua uma ona latou ofuina. E mama ma e le faʻafefe.
Mojo o loʻo galulue faʻatasi ma le Iapani faʻafesoʻotaʻi tioata Menicon e atiaʻe ana tioata. E oʻo mai i le taimi nei, ua faʻaputuina le $ 159 miliona mai pisinisi faʻapitoa e aofia ai New Enterprise Associates, Liberty Global Ventures ma Khosla Ventures.
O le Mojo Vision ua faʻaalia lana tekonolosi faʻafesoʻotaʻi talu mai le 2020.
E leʻi taʻu mai e le kamupani poʻo afea e faʻasalalau ai le oloa, ae na fai mai i le Aso Lua o lana tekinolosi ua "faʻaogaina atoatoa," o lona uiga o loʻo i ai mea uma e manaʻomia, e lua masini ma polokalama.


Taimi meli: Apr-21-2022