E su'e e tagata su'esu'e se tioata fa'afeso'ota'i e fa'amama le tagata lava ia

Matou te faʻaogaina kuki e faʻaleleia ai lou poto masani. E ala i le faʻaauauina o le suʻesuʻeina o lenei 'upega tafaʻilagi e te ioe i le matou faʻaogaina o kuki. Faʻamatalaga atili.
Faʻasalalau i totonu o le tusi talaaga Additive Manufacturing, o se vaega o tagata suʻesuʻe mai le Manipal Institute of Higher Education i Initia lipotia le atinaʻeina o se tioata faʻafesoʻotaʻi faʻapipiʻi 3D lolomi. o isi augatupulaga fa'afeso'ota'i masini fa'afoma'i fa'avae.

Matamata Fa'afeso'ota'i tioata

Matamata Fa'afeso'ota'i tioata
Su'esu'ega: Su'esu'e Tagata Mata'iata Fa'afeso'ota'i Fa'aaogāina Fa'asa'o Capillary. Fa'aaitalafu ata: Kichigin/Shutterstock.com
O tioata faʻafesoʻotaʻi e masani ona faʻaoga e faʻasaʻo ai le vaʻai ma maua ai le avanoa e faigofie ai ona ofuina nai lo mata tioata. E le gata i lea, e iai a latou faʻaoga teuteu, ona o nisi tagata latou te iloa e sili atu le matagofie. i biomedicine e atia'e ai masini fa'alogoina atamai e le fa'asalaina ma su'esu'ega fa'apitoa.
E tele suʻesuʻega na faia i lea vaega ma o nisi faʻamatalaga mataʻina ua atiaʻe. e mafai ona mata'ituina gaioiga i le fa'aogaina o masini atamai. O mea fa'aanotonu ua tu'ufa'atasia i totonu o fa'amatalaga fa'ata'ita'i fa'afeso'ota'i atamai e fa'atatau i le fa'aogaina o masini.
Ae ui i lea, o le faʻaogaina o nei masini e mafai ona luʻitau, faʻalavelaveina le atinaʻeina faʻapisinisi o faʻasalalauga faʻapipiʻi faʻapipiʻi. faʻalavelave i le faʻagasologa masani e emo, e mafua ai le le lava o le taofiofia o le vai ma faʻaleagaina ai aano maʻaleʻale o le mata o le tagata.
O metotia fa'aleaganu'u e aofia ai fa'amata'u mata ma pulupulu, e fa'aleleia ai le fa'aosoina o loimata e fa'asusu mata.
I le auala muamua, o loʻo faʻaaogaina le graphene tasi-layer e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le vai, e ui lava o lenei auala e faʻalavelaveina e auala faʻalavelave faʻalavelave. maa.
O tioata faʻafesoʻotaʻi e masani ona gaosia i le faʻaogaina o le lathe machining, faʻapipiʻiina ma le milo auala. lavelave ma taugata faiga fa'atasi ai ma fa'alavelave mamanu.
Fa'aopoopo gaosiga ua tula'i mai e avea o se suiga lelei i tu'ufa'atasiga fa'afeso'ota'i faiga tu'ufa'atasiga gaosiga. o nei faiga e lacking.Luitau e tulai mai i le leiloa o le fausaga fausaga ma le vaivai adhesion interfacial i le post-processing.Fa'aitiitia le laasaga lapo'a e maua ai se fausaga lamolemole, lea e faaleleia adhesion.
E ui o le tele ma le tele o suʻesuʻega o loʻo taulaʻi i le faʻaogaina o auala lolomi 3D e fai ai tioata faʻafesoʻotaʻi, e leai se talanoaga e uiga i le faia o molds pe a faʻatusatusa i tioata lava latou.
Na faʻaaogaina e le au tusitala se auala fou i le 3D lolomi faʻafesoʻotaʻi tioata faʻapipiʻi. faavae arc o le 8.5 mm. O le laʻasaga laʻasaga i le gaosiga o le gaosiga e naʻo le 10 µm, faʻatoʻilaloina faʻafitauli masani ma tioata faʻafesoʻotaʻi lolomi 3D.

Matamata Fa'afeso'ota'i tioata

Matamata Fa'afeso'ota'i tioata
O vaega faʻapitoa o tioata faʻafesoʻotaʻi gaosia e faʻalelei pe a uma ona lolomiina ma toe faʻapipiʻi i luga o le PDMS, o se mea vaivai elastomeric. O le metotia faʻaaogaina i lenei laasaga o se metotia lithography vaivai. O se vaega autu o tioata faʻafesoʻotaʻi lolomi o le i ai o microchannels curved i totonu o le fausaga. , lea e maua ai e i latou le malosi e susu ai le tagata lava ia. E le gata i lea, o le tioata o loʻo i ai le malamalama lelei.
Na maua e le au tusitala o le faʻavaeina o le fausaga o loʻo faʻatonuina le tele o microchannels, faʻatasi ai ma laina uumi e lolomi i le ogatotonu o le tioata ma pupuu umi i pito o fausaga lolomi. , fa'afaigofie le tafe mai o le vai e fa'aulu i le capillary ma fa'afefeteina fausaga lolomi.
Ona o le le lava o le tele o le microchannel ma le puleaina o le tufatufaina atu, microchannels ma microchannels manino lelei ma faʻaitiitia aʻafiaga o laʻasaga na lolomi i luga o le fausaga matai ona toe faʻaaogaina lea i luga o le tioata faʻafesoʻotaʻi. Faʻaaoga le acetone e faʻamalo ai vaega opitika o le fausaga autu ma lolomi capillaries curved. e fa'afefe ai le leiloa o le moli.
Fai mai le au tusitala, o la latou auala fou e le gata ina faʻaleleia ai le malosi o le tagata lava ia o tioata faʻafesoʻotaʻi lolomi, ae o loʻo tuʻuina atu ai foi se faʻavae mo le atinaʻeina i le lumanaʻi o tioata faʻafesoʻotaʻi e mafai ona faʻaogaina le lab-on-a-chip. -taimi su'esu'ega biomarker. I le aotelega, o lenei su'esu'ega e maua ai se fa'ata'ita'iga su'esu'e mata'ina mo le lumana'i o masini fa'afoma'i fa'afeso'ota'i tioata.


Taimi meli: Apr-30-2022