Matamata Fa'afeso'ota'i Matai: Pulea Fa'aaliga MicroLED ile Emo o le Mata

Na ou fa'ata'ita'iina le mata-mata'i mata fa'afeso'ota'i tioata a le Mojo Vision. Mulimuli ane, e mafai fo'i ona e fa'ata'ita'iina.
I le 2009, na amata ai ona ou toe iloiloina le komepiuta i le CNET. O lea ua ou suʻesuʻeina tekinolosi faʻaogaina, VR / AR, papalama, taʻaloga ma le lumanaʻi / faʻaalia i lo tatou lalolagi suiga. o Niu Ioka Jets.
O se faasologa o faʻailoga faʻapipiʻi faʻaalia na faʻaalia, e foliga mai o ni laina lanumeamata laiti i laʻu faʻaaliga vaʻaia. Pe a ou liliu, e mafai ona ou iloa po o fea itu i matu o loʻo i ai. i luga o se tioata faʻafesoʻotaʻi, ma uu i luma o oʻu mata i se laʻau. Ina ua mavae le tele o tausaga o taumafai i matatioata atamai, o loʻu toe foʻi i le vaʻaia o mea e ala i tioata faʻafefete, fao-le lapopoa e pei lava o le vao. Ae, ou te le o mautinoa pe ou te ofuina i oʻu mata.

Lens Fa'afeso'ota'i lanu meamataX

Lens Fa'afeso'ota'i lanu meamataX
Mojo Lens o se tioata faʻaaliga tuʻutasi na ou faʻataʻitaʻiina muamua i le CES 2020 i se taimi vave aʻo leʻi tupu le faʻamaʻi, ma fai mai le kamupani o le a iu lava ina avanoa mo suʻega i totonu.
Na ou faʻataʻitaʻiina tioata faʻataʻitaʻi lata mai a Mojo Vision i totonu o se fale ofisa i le ogatotonu o Manhattan i ni nai vaiaso talu ai, aʻo sauni le kamupani mo le isi vaega o le atinaʻeina o fale. agai i luma ma fai ma sui o le kamupani ua maeʻa faʻapipiʻi tekonolosi e aofia i le version 1.0.
O tekinolosi a Mojo Vision e faʻateleina le mea moni i se lagona.Ae e le pei ona e mafaufau i ai.O le faʻaaliga lanumeamata monochrome tioata faigata e mafai ona faʻaalia ai tusitusiga, ata faʻavae ma e oʻo lava i nisi faʻataʻitaʻiga, ae e sili atu ona galue e pei o se smartwatch.The lens 'accelerometer, gyroscope, ma le magnetometer e maua ai foi se mea ou te le'i faataitaia muamua: mata'imata.
O le faʻaaliga o le tioata o le togi lanu meamata i le ogatotonu. O le mea lena. O le mama meafaigaluega i luga o le pito o le suʻeina o gaioiga ma isi vaega chip.
E le pei o tekinolosi mata-matamata i VR ma AR tioata, lea e faʻaogaina ai se meapueata e lagona ai le gaioiga o mata, o nei tioata e mulimuli i le gaioiga o mata e ala i le nofo moni i luga o ou mata. Fai mai le au pulega o le Mojo Vision, e pei o smartwatches, e mafai e masini ona faʻatatau le gaioiga e sili atu le saʻo nai lo le VR poʻo Matatioata AR. Ou te le ofuina moni nei mea i oʻu mata ona e leʻi oʻo i ai tioata. Na ou uuina le tioata vavalalata i oʻu mata ma liliu loʻu ulu e vaʻai i le aʻafiaga o le siaki.
Ina ua ou faʻataʻitaʻiina le ata o Mojo i le 2020, o se faʻataʻitaʻiga e aunoa ma se tekinolosi e siaki ai gaioiga poʻo soʻo se maʻa.
Ae o le tioata e le o se masini tutoʻatasi.O se fesoʻotaʻiga uaealesi masani e fesoʻotaʻi tuusaʻo ma le masini faʻapipiʻi faʻapipiʻi ua, lea e taʻua e Mojo o se relay, lea o le a avea o se komepiuta soa mo le tioata. Mea faigaluega va'ai, na'o le tioata.
O nei tioata e mafai ona feso'ota'i fa'atasi ma masini fa'apitonu'u, fa'amaumau le su'esu'eina o gaioiga ma fa'aalia elemene i luga o le tioata lava ia.
E le mafai ona fa'afeso'ota'i sa'o tioata i telefoni i le taimi nei ona e mana'omia e tioata se feso'ota'iga uaealesi pu'upu'u e sili atu le malosi." O le Bluetooth LE e tautala tele ma fia'ai malosi," o le tala lea a Steve Sinclair, sui peresitene sinia o oloa i Mojo Vision, pei na ia savalia aʻu i le faʻataʻitaʻiga lata mai. "E tatau ona matou faia a matou lava mea."O le Mojo Vision's wireless connection o lo'o i totonu o le 5GHz band, ae na ta'ua e Sinclair o lo'o i ai pea galuega a le kamupani e fai ina ia mautinoa o le feso'ota'iga uaealesi e le pikiina pe fa'alavelave.
“O le telefoni e leai se leitio matou te manaʻomia,” o le tala lea a Sinclair.Na ia fai mai o le tekinolosi e mafai ona fausia i pulou poʻo tioata foi, ae o mea faʻapipiʻi faʻapipiʻi ua sili ona aoga i le taimi nei.
O le mea e sili ona lelei, o loʻo faʻamoemoeina e Mojo le faʻaogaina o fesoʻotaʻiga umi-mamao i le lumanaʻi.
E fa'afefea ona ou va'ai i le tioata, liliu lo'u ulu.E le tutusa lelei ma le ofuina o se tasi, ae ua ou latalata i le mea e mafai ona ou maua nei.
O le sii aʻe o loʻu ulu ma tilotilo solo i totonu o le potu ma tioata i luga o se laau i oʻu luma e le tutusa ma le ofuina o tioata faʻafesoʻotaʻi ma le mataʻituina o mata. e tusa lava pe faʻatusatusa i laʻu Mojo demo mulimuli ia Ianuari 2020, vaʻai pe faʻafefea ona galue le atinaʻe i luga o meapueata e faʻaalia atili ai le poto masani.
I le tele o itu, e faʻamanatuina ai se pea matatioata atamai e taʻua o Focals na faia e North, lea na maua e Google i le 2020. North Focals o loʻo faʻatinoina se faʻaaliga laʻititi o le LED i totonu o le mata e galue e pei o se faitauga itiiti, ae aunoa ma le mataʻituina. fa'ata'amilo i le tioata e mafai ona aumai ai ni fa'amatalaga, e pei lava o se smartwatch i luga o lo'u ulu, po'o le Google Glass...sei vagana ai fo'i 'ese'ese. O le fa'aaliga susulu na tautau i luga o le ea e pei o se moli togitogi, ona mou atu lea.
Na ou vaai i se atigi mama, o se faʻataʻitaʻiga o mea na ou vaʻaia i luga o laʻu mata-mataʻituina Vive Pro VR headset ina ua ou asiasi mulimuli i Mojo Vision i Las Vegas i le 2020. E mafai ona ou vaʻaia se laʻititi laʻititi o loʻo paʻu i luga o le ata o le app i luga o le mama, ma tumau i luga o se faailoga mo ni nai sekone o le a tatala ai.O le mama faataamilo i le pito i tua o laʻu fanua o le vaaiga na tumau pea le le vaaia seia oo ina ou tilotilo atu i le pito, lea na aliali mai ai widget-pei o le app.
Na ou vaʻai i se polokalama femalagaaʻi e faʻataʻitaʻiina le sailia o faʻamatalaga o le vaʻalele mo se vaʻalele, ma se ata itiiti e faʻaalia ai le mea o loʻo i ai loʻu nofoa. E mafai ona ou tilotilo i isi faamalama (o laʻu faʻamatalaga Uber ride, loʻu faitotoa). e vaʻai i faʻamatalaga o le malosi o le pop-up i luga o le faʻaaliga (faʻatatau o le fatu, faʻamatalaga o vae, pei o faitauga atamai). Star Wars footage.O ata nei o loʻo faʻaalia ai e foliga lelei le faʻaaliga e matamata ai ata ma faitau tusitusiga.O le isi o se telefoni feaveaʻi e taʻalo tusitusiga e mafai ona ou faitau leotele. Ina ua ou tilotilo ese mai le app ma toe foʻi i le mama i fafo, o le toe mou atu vave.
E le'i faigofie ona iloa pe fa'afefea ona fa'agaoioi sa'o, ae ou te le'i taumafai lava i nei ata i le auala na ou fa'amoemoeina. E tatau ona ou faʻanofo i luga ma lalo loʻu ulu. Mojo Vision folafola mai o le aafiaga i mata o le a faʻaalia atili ai le faʻaaliga ma faʻatumu ai laʻu fanua o le vaʻai. fa'aaliga o lo'o nofo i luga a'e lava o la'u tama a'oga, ma lona fa'amalama va'ai va'ai fa'ata'ita'i fa'atasi ma le vaega o lo'o i ai le fovea, o le vaega pito sili ona auiliili o le ogatotonu o la tatou va'aiga.
O le tioata Mojo Vision o loʻo ou vaʻavaʻai i ai i le taimi nei e mautinoa lava e sili atu mea faigaluega i luga o le laupapa nai lo le 2020 version na ou vaʻaia muamua, ae e leʻi faʻaogaina atoatoa." o lo'o iai le tele o ma'a ma faiga fa'atonu o lo'o fausia i totonu.O loʻo i ai nei mea uma, "o le tala lea a Sinclair ia te aʻu. Ae e leʻi faʻagaoioia le eletise i luga o le tioata e galue ai i totonu o le mata. Ae, o le taimi nei, o le tioata o loʻo faʻapipiʻi i se faʻamau lima ou te uuina aʻo faʻaola. , o le faʻataʻitaʻiga o loʻo ou taumafai e faʻaaogaina se vaʻa uaealesi e toso ai faʻamatalaga i totonu ma fafo o le tioata e faʻaalia ai.

Lens Fa'afeso'ota'i lanu meamataX
Lens Fa'afeso'ota'i lanu meamataX

O le tioata o le Mojo Lens lava ia o loʻo i ai se tamai masini Arm Cortex M0 e faʻaogaina faʻamatalaga faʻailoga o loʻo tafe i totonu ma fafo o le tioata, faʻapea foʻi ma le puleaina o le eletise. tulaga i totonu o le 10-milisecond loop. E ui e le mafiafia faʻamatalaga ata i nisi o auala (o se "300-pixel-diameter vaega o anotusi," o le tala lea a Sinclair), e manaʻomia e le processor le faʻafouina i taimi uma nei faʻamatalaga vave ma faʻalagolago. alu ese mai le ogatasi, e mafai ona vave fa'asese mata tagata fiafia.
O Drew Perkins, Pule Sili o le Mojo Vision, o le a muamua ona fai le tioata. i le amataga o lenei tausaga e fa'amoemoe e faia ni su'ega vave e va'ai ai pe fa'afefea ona fa'aoga tioata fa'atasi ai ma polokalame fa'aletino ma ta'aloga.
O loʻo galue foʻi le Mojo Vision i le faʻaogaina o nei tioata e faʻaaogaina e pei o ni mea faʻataʻitaʻi fesoasoani faʻafomaʻi, ae o nei laasaga e ono manaʻomia pea le faʻalauteleina. , pe pipii i o latou taliga - latou te tilotilo i se mea ma e manaʻomia se ata maualuga tele, Ona oʻo lea i o latou mata ma e mafai ona latou faʻamalo ma faʻalautele ma vaʻai i mea, "o le tala lea a Sinclair e uiga i le lumanaʻi. Mojo Vision e leʻi i ai iina. , ae o le suʻeina o nei mata-mataʻituina mataʻitusi faʻaogaina microdisplays o le a avea ma amataga.
E le gata i lea, o nei tioata o le a manaʻomia ai le faʻatagaina o le FDA e pei o tioata faʻafesoʻotaʻi, o se faʻagasologa faifaipea i Mojo Vision. Latou te manaʻomia foʻi ona gaosia ma faʻasologa eseese, ma o le kamupani e faʻamoemoe e puipuia le masini masini i se iris faʻapitoa ma faʻalelei foliga masani.
“E iai a matou galuega e fai ina ia avea ma oloa.E le o se oloa, "na faamamafaina ai e Sinclair le tuʻuina o le tioata Mojo Vision. I le avea ai ma tagata muamua e taumafai se suʻega intraocular o nei tioata, o le a ou matua popole lava, ae aisea e leai ai? O lenei tekinolosi e leʻi i ai muamua. iloa, naʻo le isi kamupani, InWith, o loʻo galue i luga o tioata faʻafesoʻotaʻi atamai. Ou te leʻi vaʻai lava i ni faʻataʻitaʻiga pe faʻafefea ona galue nei tioata vaivai tauva, ma e foliga mai e leʻi iai ni faʻaaliga. matatioata atamai pito sili ona le aoga pe a faatusatusa.


Taimi meli: Apr-22-2022