O na tama'i tioata fa'afeso'ota'i e fa'atupu ai se fa'afitauli tele o otaota. O le auala lenei e taula'i atu ai i le suia

O lo tatou paneta o loʻo suia. E faʻapea foi la tatou tusitala. O lenei tala o se vaega o le Our Changing Planet, o se CBC News initiative e faʻaalia ma faʻamatalaina aʻafiaga o suiga o le tau ma mea o loʻo faia.
O Ginger Merpaw o Lonetona, Ontario ua toeitiiti atoa le 40 tausaga o ofuina ni tioata faʻafesoʻotaʻi ma e leai se manatu o microplastics i tioata o le a iʻu i alavai ma lapisi.

Feso'ota'iga a Bausch ma Lomb

Feso'ota'iga a Bausch ma Lomb
Ina ia faʻaitiitia le tele o aʻafiaga o le siʻosiʻomaga o nei tioata laiti, e faitau selau falemaʻi optometry i Kanata o loʻo auai i se polokalame faʻapitoa e faʻamoemoe e toe faʻaaogaina ma latou afifiina.
O le Bausch+ Lomb Every Contact Counts Recycling Program e fa'amalosia tagata e ato a latou feso'ota'iga i falema'i o lo'o auai ina ia mafai ona afifiina mo le toe fa'aaogaina.
"E te toe faʻaaogaina palasitika ma mea faapena, ae ou te leʻi manatu e mafai ona e toe faʻaaogaina fesoʻotaʻiga.Ina ua ou ave i fafo, sa ou tuu i totonu o le lapisi, o lea na ou manatu ai e mafai ona pala, aua le mafaufau i se mea, ”o le tala lea a Merpaw.
E tusa ma le 20 pasene o tagata fai tioata faʻafesoʻotaʻi pe faʻafefe i lalo o le faletaele pe lafo i le lapisi, o le tala lea a Hamis. O lona falemaʻi o se tasi o nofoaga 250 Ontario o loʻo auai i le polokalame toe faʻaaogaina.
“O tioata fa’afeso’ota’i e iai taimi e le amana’ia ai pe a o’o i le toe fa’aaogaina, ma o se avanoa lelei lea e fesoasoani ai i le si’osi’omaga,” o lana tala lea.
E tusa ai ma le TerraCycle, o le kamupani toe faʻaaogaina o loʻo taʻitaʻia le poloketi, e sili atu i le 290 miliona fesoʻotaʻiga e faʻamaeʻaina i lapisi i tausaga taʻitasi. E foliga mai o le aofaʻi e faʻateleina pe a faʻateleina le numera o fesoʻotaʻiga i aso taʻitasi ma le tagata faʻapipiʻi, na latou fai mai ai.
“O mea laiti e fa’aopoopo i le tausaga.Afai e iai au tioata i aso uma, o loʻo e feagai ma le 365 paipa,” o le tala lea a Wendy Sherman, le pule sinia a TerraCycle.E galulue foi TerraCycle ma isi kamupani oloa faatau, faleoloa ma aai, Galue mo le toe fa'aaogaina.
"O tioata faʻafesoʻotaʻi o se vaega taua tele o le tele o tagata, ma a avea ma masani masani, e masani ona galo ia te oe le aʻafiaga o le siosiomaga."
Na fa'alauiloa i le lua tausaga talu ai, o le polokalame ua aoina le 1 miliona tioata fa'afeso'ota'i ma latou afifiina.
O Hoson Kablawi o loʻo ofuina tioata faʻafesoʻotaʻi i aso uma mo le silia ma le 10 tausaga. Na teʻi o ia i le faʻalogo e mafai ona toe faʻaaogaina. E masani ona ia lafoai i le faapalaga.
“E leai se mea e alu i ai le fesootaiga.E le o tagata uma e manaʻo e maua Lasik, ma e le o tagata uma e manaʻo e fai matatioata, aemaise lava se matapulepule, ”o lana tala lea.
“O lenei [laueleele] o loʻo gaosia ai le tele o methane, e sili atu le lelei nai lo le carbon dioxide, o lea e ala i le aveeseina o nisi vaega o otaota, e mafai ona e faʻaititia le aʻafiaga e mafai ona maua."
O tioata lava ia - fa'atasi ai ma a latou pusa ma'i, pepa pepa ma atigipusa - e mafai ona toe fa'aaogaina.
Na latou fai mai o Kablawi ma Merpaw, faatasi ai ma lana fanau teine, o loʻo ofuina foi tioata faʻafesoʻotaʻi ma o le a amata nei ona aoina i totonu o se atigipusa ae leʻi tuʻuina atu i se fomaʻi mata i le lotoifale.

Feso'ota'iga a Bausch ma Lomb

Feso'ota'iga a Bausch ma Lomb
“O lo tatou siosiomaga.O le mea lea tatou te nonofo ai ma e tatau ona tatou tausia, ma afai o se isi laasaga i le itu saʻo e faʻaleleia atili ai le soifua maloloina o lo tatou paneta, ou te naunau e faia, ”o le faʻaopoopo mai lea a Merpaw.
O fa'amatalaga e uiga i falema'i optometry auai i Kanata e mafai ona maua i luga o le upega tafa'ilagi a TerraCycle
O le fa'amuamua a le CBC o le faia lea o se upega tafa'ilagi e mafai ona maua e tagata Kanata uma, e aofia ai i latou e fa'aletonu le va'ai, su'ega, afi ma le mafaufau.


Taimi meli: Me-26-2022