Vuity Iloiloga: Na ou Suia La'u Matatioata Faitau Mo Mata Mata Matamata

E pei o le tele o tagata i le 40 ma le 50s o latou tausaga, o loʻo i ai loʻu presbyopia, o se tulaga e faigata ai ona vaʻai i mea o loʻo i oʻu luma. .

tioata mata lanu

tioata mata lanu
I le taimi nei, e faaopoopo atu i aʻu tioata faʻafesoʻotaʻi talu mai le vasega ono e faʻasaʻo ai le myopia, ou te ofuina foi matatioata faitau e faʻamautu ai le lalolagi. Jessy Raphael, Carrie Donovan ma Iris Apfel. Ou te nanaina aʻu matatioata i totonu o laʻu kesi kesi, totini, ma lapisi lapisi, i le pito i lalo o laʻu ato ma i totonu o laʻu taavale, i le va o aluga sofa ma lalo o se faaputuga meli, i luga o laʻu laulau ma E ui i lea, pe a ou manaʻomia se paga, e le mafai ona ou mauaina se tasi, ma ou te le mautinoa pe o le a le malosi ou te manaʻomia. faitau mo se ola – O a’u o le faatonu o le New York Times Book Review – o lea e tatau ai ona ou vaai i upu i luga o le itulau! manino!
I le 38, o le ofuina o mata tioata faitau o se auala malie e faʻaalia ai loʻu taʻitoʻatasi ma loʻu agaga saoloto (poʻo le faʻaosofia o le agaga saʻoloto ou te moomoo maimau pe ana ia te aʻu). .E masani ona ou misia feʻau tusitusia ma imeli ona e le mafai ona ou vaʻai i laʻu telefoni pe a ou alu. le potu.
O lea ina ua ou faalogo o le Vuity o se mataua fou o mata mo tagata e faanenefu le vaai e faatatau i tausaga, sa le mafai ona ou faatali e faataitai. i le 6 itula ma o latou vaʻaia vaeluaga (taua mo galuega faakomepiuta) i le 10 itula” , e ui o le a eseese le poto masani a tagata uma.
Ina ua uma le su'ega mata vave, na aumai e la'u foma'i mata se lapata'iga e faapea e le aoga ia mataua ona ua leva ona ou fai matatioata faitau tusi ua masani ai o'u mata. la tatou tafaoga faamasani e sosoo ai.(Ou te taumafai e aloese mai le faaupuga sei vagana ua ou faasino atu i le afa-matatioata matatioata masaesae ou te ofuina a o lalaga; e aumaia ai ia te au le lagona o le "ofuofu uta" o le lalolagi mata.) Pau lava le mea ou te iloa o le bifocals, Va'ai aga'i i luma pe tasi, lea e te fa'aogaina ai ituaiga tioata fa'afeso'ota'i eseese se lua—tasi mo le va'ava'ai mamao ma le tasi mo le va'ai mamao-e mafai ai e ou mata ona su'e se vaeluagalemu.
Vuity e le o ufiufiina e le inisiua ona e le o se mea e manaʻomia faʻafomaʻi, o lea na ou totogiina ai le $ 101.99 i le CVS mo se fagu e tusa ma le umi o loʻu tuʻilima i laʻu piniki. Na ou foloina le tele o vaitamini prenatal. taga i la’u atotupe ma tietie atu i le fale ma la’u tama tama e 18 tausaga le matua, o le na manatu o la’u laina tioata foafoa e “matua ese lava.”
Sa ou nofo i luga o le nofoa i le potu malolo ma tuu se mataua i mata taitasi e pei ona faatonuina e le fomai. E leai se mea na tupu, e le o se mea e ofo ai. Ou te iloa o oʻu mata e manaʻomia sina taimi e faʻafefe ai. O vavega e alu ai se taimi.
Pe a ma le 20 minute mulimuli ane, o loʻo faʻatali mo aʻu i le pakaga taavale i fafo atu o le siva a laʻu tama teine ​​e 14 tausaga, na ou maua ai se feau mai loʻu toʻalua i le fale.Ou te manatu na ou faasaoina i latou, ae ou te le o mautinoa.”O Fig Newton o la matou fefiloi terrier e 12-tausaga le matua e fiafia i pepa malo, palasitika ma vai inu.
Sa ou lagonaina se emo faalua o le ita ma le popole, ma sa i ai se epiphany: Sa ou faitauina laʻu tusitusiga e aunoa ma aʻu matatioata! I totonu o se taavale pogisa! E mafai ona ou vaʻaia le paleti emoji atoa, e oʻo lava i taʻavale i luga o le zebra ma pu i le sisi suitise.

mamanu tioata fa'afeso'ota'i

tioata mata lanu
E le o le taimi lea e iloa ai e Fluffy Rabbit e moni o ia, ae e lagona lava le taua.
I lena po, i totonu o le potu 'ai susulu ma le mafanafana, na ou iloa ai ua toe faanenefu a'u upu. Ou te iloa e alu ese atu mataua i totonu o ni nai itula ma e na o le faatasi i le aso e mafai ona e faaaogaina. Ae o loo ou uuina pea la'u telefoni, ona o se tusi, umi o le lima, faʻateleina loʻu auvae lua ma le le manaʻo e tuʻuina atu i matatioata. Na ou lagona pei o Charlie i Fugalaau mo Algernon, toe foʻi lemu i lona tagata tuai.
O le mea e sili atu ona leaga, o le lanu piniki o oʻu mata e lanu piniki. Vaai faalemafaufau i le Supa Tomato a Campbell pe a e faaopoopo i ai se apa susu faaopoopo. Ua faamautinoa mai e loʻu afafine e 20-tausaga le matua ou te le umi: “Ae e sili atu au ato nai lo masani,” o lana tala lea.
O le taeao na sosoo ai, o le taimi lava na ou ala ai, na ou sasaina le vailaʻau. O le taimi lea, na ou faʻatali mo le 10 minute fautuaina aʻo leʻi oso aʻe aʻu fesoʻotaʻiga. E le mafai ona ou faitau i faʻatonuga micromanipulation i le suʻega muamua, o lea na ou misia ai lena faʻamatalaga. Mo se tasi e va'ai mamao e pei o a'u (o la'u talavai tioata e -9.50 i le mata) ma fai se matatioata masani ua tuai, o le taimi fa'aopoopo e aoga pe a galue Vuity e pei ona folafolaina. E leai.
I aso e lima na ou faʻaaogaina ai mataua, e le gata na tumau pea oʻu mata i le toto ma le toto, ae o laʻu vaʻai lata ane e leʻi lava lelei le faʻaleleia atili o tioata faitau faitau. e sili atu e pei o se sasa i lou mata, ae e le manaia.
Na matua aoga lava Vuity pe a ou savali i totonu o le Fig i totonu o ni nai itula o le inuina o aʻu vailaʻau. E mafai ona ou tu i se tulimanu ma tilotilo i laʻu telefoni ma vaʻai i mea o loʻo ou vaʻaia e aunoa ma le tau fagogo mo se pea tioata i laʻu taga. o lena puao i luga i le taimi lava latou te lavea ai loʻu paʻu.
Ae o le aotelega, o nei mataua e le lava e faʻamaonia ai le faʻaaluina e tusa ma le $ 3 i le aso mo aso 30 o sapalai. Ma e mautinoa lava latou te le maua le faʻalauteleina o le manino ou te manaʻomia ao ou faitau. 'aua lava ne'i toe fa'aogaina le pa'u fulunifo na mafua ai lo'u manava leaga po'o le susu na mafua ai ona ma'i.
O se tasi o faʻamanuiaga sili o le vaeluagalemu o le malamalama: pe o latou saʻo i ou luma pe leai, e mafai ona e vaʻai i mea e tatau ona latou vaʻaia. O le poto e maua ai le meaalofa o le manino, e tusa lava pe le o lau mata ma tamaiti aoga. amio e tatau. teuteu a'u lava i matatioata lapopoa, sili ona pupula, uiga ese e mafai ona ou mauaina.


Taimi meli: Mati-24-2022